Guðbergur Bergsson: Tre mand vendte tilbage

Guðbergur Bergsson: Tre mand vendte tilbageOversat af Erik Skyum-NielsenOmslag: Matilde RasmussenSats: Narayana PressVejl. pris kr. 249,-

På et isoleret sted ved Islands sydkyst, hvor der aldrig sker noget som helst, modtager man efterretninger om verdenskrigens rædsler. Inden man ved af det, har begivenhederne sendt deres forgreninger til stedet, og nutiden holder sit indtog med uforudsigelige følger. Forfatteren tegner et knivskarpt billede af et samfund ved et vendepunkt, af menneskets evige kamp for sin tilværelse, kampen mod uvidenhed og ensomhed, og mellem sandhed og løgn, mod dumhed og griskhed. Og historien gentager sig til stadighed under nye og ændrede vilkår, generationer kommer og går … men slægtens ånd fornægter sig ikke, ingen kan flygte fra sig selv.

 

Romanen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2016.

 

Guðbergur Bergsson (f. 1932) har skrevet et stort antal bøger, oversat fremstående værker og bidraget med artikler til aviser og tidsskrifter. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger for sine værker, bl.a. Den Islandske Litteraturpris og Det Svenske Akademis Nordiske Pris.

“Knivskarp (…) et stykke fintsleben litteratur”

⭐⭐⭐⭐⭐

– Berlingske

 

“En grum og festlig islandsk fortælling”

⭐⭐⭐⭐⭐

– Jyllands-posten

 

“Skarp prosa og ironi … særdeles opkvikkende”

❤️❤️❤️❤️❤️

– Politiken

 

“Indholdsmættet roman (…) smittende fortælledrift”

– Information