Thomas Bernhard Beton

Thomas Bernhard: BetonOversat af: Søren R. FauthOmslag: Katrine LihnSats: Narayana PressVejl. pris: kr. 239,-

Thomas Bernhard (1931-1989), østrigsk forfatter, hvis værker hører til de betydeligste inden for tysksproget litteratur efter Anden Verdenskrig. Bernhard har skrevet en lang række skuespil og romaner, der ofte behandler problemer ved den moderne civilisation, kultur og tradition.

 

I Beton fra 1982 kæmper musikologen Rudolf med at skrive en afhandling om komponisten Mendelsohn Bartholdy. I stedet for at komme i gang med skriveprocessen, fortaber Rudolf sig i alle mulige overvejelser om livet, særligt centreret om forholdet til hans søster. For at få skrivero tager han til Palma på Mallorca, men forstyrres her af mindet om en kvinde med en grufuld skæbne.

“Imponerer med sin formfuldendte prosa.”

⭐⭐⭐⭐

– Kristeligt Dagblad

“Et skånselsløst psykologisk portræt.”

– Weekendavisen

“Bernhard er en mester i citatværdige vredesudbrud.”

– Information

“Suverænt sortsyn, suverænt sprog (…) overdrevet stærk litteratur.”

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

– Berlingske