Thomas Bernhard: Ja

Thomas Bernhard: JaOversat af Søren R. FauthOmslags: Cecilie SvanbergSats: Narayana PressVejl. pris: kr. 219,-

I Ja fra 1978 gennemgår en videnskabsmand en livskrise, i forbindelse med sit videnskabelige arbejde i en lille landsby. Da en Schweizisk ingeniør og hans persiske kone ankommer til byen, finder videnskabsmanden i den persiske kvinde en ny åndsfælle. På lange gåture i skovene uden for landsbyen, får videnskabsmanden bearbejdet sin livskrise i samtaler med den persiske kvinde. Desværre har samtalerne den modsatte effekt på den persiske kvinde.

 

Thomas Bernhard (1931-1989), østrigsk forfatter, hvis værker hører til de betydeligste inden for tysksproget litteratur efter Anden Verdenskrig. Bernhard har skrevet en lang række skuespil og romaner, der ofte behandler problemer ved den moderne civilisation, kultur og tradition.

“En pragtfuld tilføjelse til rækken af Bernhard-værker (…) Vil kunne både underholde og pirre såvel trofaste som nye læsere af Thomas Bernhard.”

– Atlas Magasin

“Den bernhardske pessimisme (…) har altid hensat mig i en tilstand af fryd og største livsmod.”

❤❤❤❤❤

– Politiken

“Den virtuose østriger Thomas Bernhard leder endnu en gang sin læser ad mørke stier.”

– Weekendavisen

“Det er et grumt eventyr fra den mørkeste af alle skove: eksistensens. Men det er som sædvanlig hos Bernhard også gnistrende – og forløsende – morsomt.”

– Information

⭐⭐⭐⭐⭐

– Kristeligt Dagblad