László Krasznahorkai Satantango

László Krasznahorkai: SatantangoOversat af Peter EszterhasOmslag: Katrine LihnSats Narayana PressVejl. pris: kr. 299,-

I et lille landbrugskollektiv i en udørk af en landsby melder to gådefulde personer deres ankomst. Kollektivets beboere stiller store forventninger til de to mystiske fremmede og det bliver svært at afgøre om der er tale om profet og discipel, eller om det er selve djævlen og hans lærling der har meldt sin ankomst.

 

László Krasznahorkais debutroman fra 1985 Satantango er en almengyldig fortælling om fascination og forfald i en totalitær verden. I en særegen stil, med alenlange sætningskonstruktioner, indkapsler romanen et dystopisk og humoristisk-grotesk univers.

 

László Krasznahorkai er født i Gyula i Ungarn i 1954. Han er en af Ungarns vigtigste samtidsforfattere og er blevet tildelt en række litterære priser i Ungarn, Tyskland og USA for sine romaner og noveller. Sammen med landsmændene Imre Kertész, Peter Nadas og Peter Esterházy udgør han en generation af forfattere, der alle har haft deres gennembrud i tiden efter Anden Verdenskrig. Hans stil bliver ofte sammenlignet med forfattere som W.G. Sebald og Thomas Bernhard, mens hans eksistentielle tematikker kan sammenstilles med Kafkas, Gogols eller Dostojevskijs. Krasznahorkai modtog i 2015 The Man Booker International Prize. Forlaget Sisyfos har i 2015 udgivet Krasznahorkais Modstandens melankoli der oprindeligt udkom i 1989.

“Genial prosa”

❤❤❤❤❤❤

– Politiken

“Foruroligende og originalt medrivende (…) ofte grotesk morsom”

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

– Jyllands-posten

“Ungarske László Krasznahorkais debutroman om en verden i opløsning og en flok ryggesløse fordrukne og forhorede mennesker er genial romankunst.”

– Information

“Romanen lever og ånder på sin egen opløste og sortsynede måde.”

⭐⭐⭐⭐⭐

– Kristeligt Dagblad

“En eksemplarisk oversættelsesindsats”

– Weekendavisen